Держдеп США відреагував на заклик Придністров'я до Росії щодо «захисту»

Сполучені Штати Америки підтримують суверенітет Молдови та спостерігають за ситуацією навколо «Придністровської Молдавської Республіки» («ПМР»). Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Міллер зауважив, що США відстежують дії Росії та Придністров'я, оскільки Москва грає все більш агресивну та дестабілізуючу роль в Європі.

«Ми безумовно підтримуємо Молдову, її суверенітет та територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів», – додав речник Держдепартаменту США.

Нагадаємо, сьогодні, 28 лютого, представники невизнаного Придністров’я звернулися до Росії з проханням про підтримку в умовах «посиленого тиску Молдови».

Перед з'їздом виникали побоювання, що депутати можуть закликати Москву приєднати невизнаний регіон до Росії, але на офіційному рівні в Кишиневі, Києві та Тирасполі такі припущення заперечувалися. Цей з'їзд є сьомим подібним заходом, попередній відбувся у 2006 році, коли депутати прийняли рішення провести референдум про приєднання до Росії.

Після цього представники Придністров'я заявили, що понад 97% населення підтримує входження регіону в склад Росії. Вони також проголосували за збереження «незалежності», поки приєднання до РФ не відбудеться. Місцеві депутати продовжують посилатися на ці «результати».

Як повідомлялося, на території Придністров'я Росія створює інформаційні умови для можливої операції під фальшивим прапором. Це робиться в рамках зусиль Москви з дестабілізації Молдови.