Десяті роковини початку АТО на Донбасі: Сирський звернувся до українців

10-річний ювілей АТО: головнокомандувач ЗСУ подякував оборонцям

14 квітня 2014 року розпочалася Антитерористична операція на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський висловив свою подяку захисникам, які з того часу стоять на захисті незалежності України. Про це він написав у своєму Facebook.

«Оголошення Антитерористичної операції стало реакцією на захоплення Слов’янська спецпідрозділом ФСБ РФ на чолі з міжнародним злочинцем, за наказом очільника Кремля», – нагадав Сирський.

Він зазначив, що з гордістю виконував обов'язки, будучи начальником штабу, заступником керівника та керівником АТО.

«Щиро дякую кожному українському захиснику і захисниці, які навесні 2014 року приєдналися до лав підрозділів Сил безпеки і оборони України, щоб захистити нашу Батьківщину від російських терористів та агресорів, які принесли страждання і смерть. Дякую кожному, хто захищав і захищає незалежність України. В цей день ми повинні згадати і пом'янути всіх українських захисників і захисниць, які пожертвували життям за свободу нашої держави у боротьбі з російською агресією. Вічна слава і пам'ять нашим героям!», – заявив Сирський.

Він підкреслив, що боротьба продовжується, і українці роблять все можливе, щоб звільнити свою землю.

«Усі, хто брав участь у Антитерористичній операції, дуже добре знають, що українське сонце сходить за териконами на Донбасі!», – додав Сирський.

За даними аналітиків ISW, триває 781-й день повномасштабної війни Росії проти України. Протягом останньої доби відбулося 76 зіткнень. Найбільше атакувані напрямки - Бахмутський. Воїни успішно відбили 36 атак у районах населених пунктів Луганської та Донецької областей.

За даними ISW, російські війська останнім часом продовжили наступ на південно-схід від Часового Яру і домоглися незначних успіхів на Донеччині.