До кінця року США нададуть ще один пакет допомоги Україні

Білий дім планує оголосити останній пакет допомоги для України до кінця року, який не потребуватиме додаткового фінансування з боку Конгресу США. Про це повідомив координатор стратегічної комунікації Ради з національної безпеки США, Джон Кірбі, передає "Голос Америки".

Кірбі зазначив, що вже цього місяця планується створення іншого пакету допомоги для України. Проте, після цього Білий дім не матиме повноважень щодо нових фінансових надходжень, тому їм потрібна швидка реакція і дія без зволікань з боку Конгресу.

Хоча Кірбі не уточнив, яке саме обладнання буде включено в цей пакет допомоги, він зазначив, що це буде значний пакет інвестицій. Однак, загальна сума та зміст поки що не розголошуються.

Раніше повідомлялося, що до кінця грудня у міністерства оборони США закінчаться кошти на заміну зброї, яка була відправлена до України. У Верхній палаті Сенату США вважають, що переговори щодо фінансування мають прогрес, але голосування за законопроєкт відбудеться у наступному році.

За останніми звітами, Спікер Палати представників Майк Джонсон не підтримав пропозицію про продовження на тиждень роботи Конгресу для ухвалення додаткового фінансування для України перед Різдвом. Проте, в Білому домі вважають, що обраним повинно бути важливою роботою перед святами.