Поради командира роти ЗСУ: як підвищити шанси на виживання у війні

Командир ЗСУ пояснив методи мотивації військових

Командир роти ЗСУ Дмитро Глущенко поділився своїми методами мотивації військових, які знаходяться в зоні бойових дій.

Головне завдання командира, за його словами, полягає в тому, щоб пояснити бійцям, що на них чекає і як можна збільшити шанси на виживання. "Я кажу хлопцям: визначтеся, чи хочете ви жити. Якщо так, то потрібно тренуватися і доглядати за собою", - підкреслює він.

Глущенко привів статистику, згідно з якою основними причинами смертності серед військових є серцеві захворювання, цироз печінки та рак легенів.

"Ваші вороги не міномети і не артилерія. Менше їжте солодкого, менше куріть і пийте, займайтеся фізичними навантаженнями", - рекомендує командир.

Війна Росії проти України. ЗСУ

Також він наголошує на важливості вивчення військової справи та медицини, відпрацювання навичок на практиці в умовах, які максимально наближені до бойових. "Потрапив ти сюди – вже не втечеш. Хочеш жити – треба тренуватися", - констатує Дмитро.

Командир визнає, що на протязі другого року війни його мотивацією є борг перед загиблими побратимами.

"Для мене це загадка - який має бути мотив прийти на чужу землю, сидіти в цій землі, вмирати заради чогось - незрозуміло", - додає Глущенко.

Загалом Дмитро Глущенко наголошує на підвищенні виживання військових за рахунок правильного способу життя, постійних тренувань і освоєння військових та медичних знань. Він прагне створити безпечні умови для своїх підлеглих та мотивує їх своїм особистим прикладом.

Командир ЗСУ також звернувся до українців з закликом.

Рекомендуємо переглянути повне відео розмови.