ДТЕК оприлюднив графіки відключень світла в Києві

Якщо об'єкти критичної інфраструктури потраплять у вогонь, жителі України повинні бути готовими до відключення електроенергії в надзвичайних ситуаціях.

Наразі в Україні немає потреби в проведенні відключень, а навіть є надлишок електроенергії в денний час. Однак ДТЕК Київські електромережі вже опублікували онлайн графіки відключень на своєму сайті, які можна переглянути за адресою, повідомляє NV.

Графіки відключень від інших операторів будуть доступні на їх сайтах або на попередніх джерелах. Однак вже планують вдосконалити графіки та їх впровадження до сезону 2023-2024.

Щоб перевірити, чи будуть проводитися роботи або відключення електроенергії за вашою адресою, необхідно вказати адресу та номер будинку. Деякі адреси вже мають нові назви вулиць після перейменування протягом року, тоді як інші мають залишитися незмінними.

Зокрема, адреси об'єктів критичної інфраструктури недоступні, їх неможливо знайти на сайті - там є лише адреси для житлових будинків у Києві. Крім того, деяким планується не відключати світло навіть у разі потрапляння в критичні об'єкти.

Деякі ринки, супермаркети та установи вже обладнані генераторами та необхідними резервними джерелами енергії з минулого сезону для забезпечення постійного живлення.

Підпишіться на наш телеграм-канал новин - INKORR

Чи будуть проводитися планові відключення електроенергії

В Україні не планують проводити надзвичайні відключення електроенергії згідно з графіками, зазначив голова ДТЕК Дмитро Сахарук під час телемарафону.

Однак уряд вже підготувався до можливого екстреного чи планового відключення або навіть блекауту.

"Якщо виключити обстріли зі шкодою для наших систем, то нам не потрібні відключення. Навіть в найбільш холодні періоди, коли навантаження буде на піку, ми матимемо можливість імпортувати електроенергію, якщо у нас не вистачатиме власного виробництва", - зазначив виконавчий директор ДТЕК.

Міністерство енергетики заявило, що з 1 жовтня не планується відключення електроенергії жодного регіону України.

Цього року зима в Україні буде важчою через імовірні масовані обстріли енергосистеми терористичними групами з боку Росії.

Очікується, що атаки на енергосистему ворога стануть ще більш інтенсивними. Проте військові та енергетики готові подолати ці проблеми, заявив голова енергохолдингу ДТЕК Максим Тімченко.