Голова правління «Укренерго» розповів, якою буде ситуація з електроенергією цього тижня

Голова правління «Укренерго» розповів, якою буде ситуація з електроенергією цього тижня

Дефіцит енергії в Україні зростає

Цього тижня в Україні очікується суттєвий дефіцит енергії, що призведе до посилення графіків відключення світла. Про це повідомив глава правління "Укренерго" Володимир Кудрицький. За його словами, причиною дефіциту є ряд факторів, зокрема ремонт енергоблоків атомних електростанцій, обстріли енергетичних об'єктів і підвищена температура повітря.

Кудрицький наголосив, що дефіцит не може бути компенсований імпортом електроенергії з Європи, тому відключення електроенергії будуть застосовуватися протягом всієї доби. Найбільший дефіцит спостерігатиметься в ранкові й вечірні години. Дефіцит енергії становить серйозну загрозу для національної енергетичної системи.

Борги на балансуючому ринку електроенергії зростають

Також під час засідання Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг було повідомлено, що борги на балансуючому ринку електроенергії зросли на 1 млрд грн. Ситуація з накопиченням боргів є негативною, але "Укренерго" планує направити 2 млрд грн на їх погашення.

Потрібна допомога у відновленні енергетичної інфраструктури

Компанія ДТЕК закликає світову спільноту збільшити допомогу Україні у відновленні енергетичної інфраструктури. За словами генерального директора компанії Максима Тімченка, без збільшення допомоги буде надзвичайно складно пройти наступну зиму.

Читайте також: