Будівництво «зелених» електростанцій дозволить далі забезпечувати людей світлом в умовах обстрілів – гендиректор ДТЕК Тімченко

ДТЕК будує електростанції з відновлювальних джерел енергії незважаючи на обстріли

ДТЕК, незважаючи на обстріли енергосистеми, планує продовжити будівництво електростанцій, які працюють на відновлювальних джерелах енергії (ВДЕ) з метою забезпечення електроенергією населення. Про це заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко у своєму інтерв'ю американському виданню Politico. 

«Будівництво більшої кількості «зелених» електростанцій допоможе Україні надалі забезпечувати людей світлом поки Росія атакує енергосистему країни», - цитує видання слова Тімченка.

Також він пояснив, що енергетичні компанії не мають можливості залучити капітал та отримати страхування для нових проєктів через інвестиційні ризики, пов'язані з війною. Це перешкоджає компаніям будувати великі сонячні або вітрові електростанції.

Максим Тімченко наголосив, що відновлення теплових електростанцій, що зазнали пошкоджень внаслідок обстрілів, є важливим завданням, але для забезпечення майбутньої стабільності енергосистеми необхідно вкладати гроші в вітрові та сонячні електростанції.

Раніше ДТЕК Ріната Ахметова і компанія Vestas, провідний виробник вітротурбін у світі, підписали меморандум, який передбачає будівництво найбільшої вітрової електростанції в Східній Європі - Тилігульської ВЕС в Миколаївській області. Загальна сума інвестицій у проєкт перевищує 650 млн євро, а потужність станції становитиме 500 МВт.