«Два роки разом і до перемоги»: болгари вийшли на мітинг, щоб підтримати Україну

Україна: Два роки боротьби за життя, свободу та демократію!

У столиці Болгарії Софії відбулося святкування другої річниці опору українського народу російській агресії. Заходи під назвою "Україна: Два роки боротьби за життя, свободу та демократію! Два роки разом і до перемоги України" організували Об'єднання українських організацій в Болгарії "Мати Україна", болгарська асоціація БОЕЦ та освітній центр "Український Вулик".

«24 лютого 2024 року виповнюється два роки від підступного повномасштабного нападу Росії на Україну та початку геноциду українського народу. Болгарія була й залишається справжнім другом України і продовжуватиме підтримувати Україну до її перемоги!»

Протягом двох років Україна довела світу, що злу можна та потрібно протистояти. Завдяки любові до Вітчизни та прагненню до незалежності, маленькі країни та народи можуть мати велику силу. Так само вони зупинили агресора у 2022 році.

Організатори заходу зазначили, що понад сотні тисяч людей стали жертвами геноциду українського народу, а мільйони були вигнані зі своїх домівок. Руйнування та збитки важко підрахувати. Організатори акції закликали Путіна, його прихильників та тих, хто їх підтримує, нести відповідальність за воєнні злочини.

У рамках акції відбувся мітинг біля будівлі адміністрації Президента Болгарії, де люди виступали на підтримку України та вшанували хвилиною мовчання загиблих. Акція завершилася ходою центральною частиною міста.

Також урядові та парламентські будівлі Болгарії, а також Національний палац культури в Софії були підсвічені кольорами державного прапора України. У Кишиневі також пройшла демонстрація на честь другої річниці вторгнення Росії до України.

Крім цього, німецькі активісти Greenpeace прикрасили будівлю посольства Росії в Берліні зверненнями "Припиніть вбивства" та "Руки геть від України". За даними британської розвідки, Росія втратила значну кількість особового складу та військової техніки за ці два роки війни.