Економіст розповів, чи зміняться ціни на соняшникову олію, яйця та хліб

Економіст розповів, чи зміняться ціни на соняшникову олію, яйця та хліб

Ціни на соняшникову олію, курячі яйця та хліб не зміняться - експерт

Експерт "Економічного дискусійного клубу" Олег Пензін спрогнозував, що буде з цінами на соняшникову олію, курячі яйця та хліб. Як передає "Хвиля", про це він розповів в ефірі "Українського Радіо".

Українців аскуруємують, що підвищення тарифів на електроенергію для бізнесу та відключення не призведуть до подорожчання хліба. Пензін стверджує, що наразі немає об'єктивних причин для підвищення цін.

Цены на подсолнечное масло в Украине

"У мене є абсолютно своя чітка позиція щодо цього. Ціна на хліб аж ніяк не зросте, щоб люди аж ніяк не хвилювалися з цього приводу", - сказав він.

Крім того, експерт стверджує, що підприємства мають альтернативні джерела електроживлення, і частина з них взагалі не відключається. Відключення світла не так часті, як у минулі роки, і ціни на хліб за цей період залишилися стабільними. Держава також контролює ціни на хліб.

"Ціна на хліб масових сортів досить активно моніториться з боку держави. І виробники хліба це добре знають", - додав Пензін.

Проте експерт попереджає, що деякі продукти все ж таки подорожчають. Ціни на соняшникову олію та яйця наразі нижчі, ніж торік, через неможливість експортувати продукцію до Європи. Проблема з експортом змушує понижувати ціни. Проте, коли ситуація з експортом вирішиться, очікується подорожчання.

Раніше ми писали, на скільки подорожчає пачка цигарок у найближчі роки.

Читайте також: