Експосадовця Міноборони Лієва взято під варту

Суд задовольнив прокурора й взяв під варту колишнього в.о. директора Міноборони

Суд апеляції частково задовольнив скаргу прокурора і застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до колишнього в.о директора департаменту Міноборони Олександра Лієва. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Лієва взяли під варту у залі суду до 8 квітня. Строк тримання під вартою може бути знятий, якщо буде внесена застава у розмірі 50 млн грн. У разі внесення застави на Лієва буде накладено ряд обов'язків, включаючи носіння електронного браслета та здачу закордонних паспортів.

Йдеться про справу щодо укладення контракту між Міноборони та компанією «Львівський арсенал» на поставку 100 тисяч мінних пострілів. У листопаді 2022 року Міноборони перерахувало «Львівському арсеналу» 1,34 млрд грн передоплати.

Згідно з Центром протидії корупції, частину цих коштів перерахували на рахунки словацького посередника та хорватської компанії, але товар так і не був постачений. Під час засідання суду стало відомо, що справу було передано на розгляд Національному антикорупційному бюро.

За словами захисту, угода, яку підписав Лієв, була законною й не порушувала нормативних актів. Лієв заперечував будь-які порушення і стверджував, що посадовці Міноборони не причетні до не постачання товару.

Олександр Лієв та ще чотирьох підозрюють у розкраданні 1,5 млрд грн на закупівлі артилерійських снарядів для ЗСУ. Останнім часом Лієв перебував у центрі уваги через свої зв'язки з Росією.

Прокурор вимагав встановити заставу у розмірі 268 млн грн.