Експрезидент Польщі розказав про помилки Путіна і пастку, в яку той потрапив

Російська пропаганда під керівництвом диктатора Володимира Путіна створила пастку для нього самого. Путін не врахував цього під час вторгнення до України.

Колишній президент Польщі Александр Кваснєвський зазначив, що президент Росії допустив низку помилок на початку повномасштабної війни, тому що перебував під впливом своєї ж пропаганди. Про це він розповів у інтерв'ю "Укрінформу".

"Путін вірив, що українці радо вітатимуть окупантів. Якщо в нього залишилося хоч трохи раціонального мислення і можливості об'єктивно оцінювати ситуацію, то він повинен бути переконаний, що зробив помилку, адже жодної з його цілей не було досягнуто. По-перше, Путін застерігав: якщо НАТО наближатиметься до кордонів РФ, то він змушений буде відреагувати. Результатом його дій стало те, що Фінляндія стала членом НАТО. Натомість Швеція, яка 300 років була нейтральною, також на цьому шляху", зауважив експрезидент Польщі.

Київ стоїть, хоча війна триває майже 500 днів. Українська держава функціонує, до столиці можуть доїхати не лише прості пасажири, але й президенти країн. Водночас Путін на початку повномасштабного вторгнення сподівався, що арештує президента Володимира Зеленського, що українці житимуть так, як скаже Москва.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Путін був переконаний, що українського народу не існує, його національна свідомість невисока і він так завзято не боротиметься з Росією. Думки, що його вітатимуть в Україні з квітами, були міфами російської пропаганди. Усі розрахунки, на які спиралася російська агресія, виявилися фальшивими. І зараз головне питання: Путін робить з цього якісь висновки чи ні? Щодо цього маю сумніви. Після 22 років перебування при владі Путін опинився у своєрідній пастці", додав Кваснєвський.

Кремль будує пропаганду, яка звучить з усіх доступних кремлівських медіаресурсів, Путін це все дивиться і читає, а тому вірить у брехню, яку сам створив. За 500 днів війни Путіну не вдалося реалізувати жодної цілі, і це для нього це має бути катастрофою.

"Він, фактично, повністю позбавлений можливості реально оцінювати ситуацію, а ті, хто повинні давати йому справжню оцінку подій, зокрема розвідка чи військові, просто бояться йому це представляти і говорити, як все виглядає насправді", вважає політик.

Російський диктатор Володимир Путін може піддатися спокусі ескалювати війну в Україні у надії на швидкі перемоги.

Щоб зміцнити свої хиткі позиції, президент Росії цілком може розпорядитися підірвати Запорізьку атомну електростанцію, повідомляє The Times.