Єменські хусити вперше вбили людей під час атаки на корабель у Червоному морі

Хусити вдарили ракетою по комерційному судну, загинули двоє членів екіпажу

Українські хусити-повстанці намагалися зачепити ворогів, вдаривши балістичною ракетою по комерційному судну в Аденській затоці. За результатами атаки загинуло двоє членів екіпажу. Це перші жертви обстрілів з осені минулого року. Про це повідомили неназвані американські посадовці, включаючи телеканал CNN.

Постраждалий корабель, яким виявився суховантаж True Confidence, мав прапор Барбадосу і належав Ліберії. Після удару, в якому загинули двоє людей, а ще шестеро отримали поранення, екіпаж судна був евакуйований.

Військові кораблі коаліції перебувають в Аденській затоці, оцінюючи ситуацію

Хуситська атака сталася поблизу 11:30 ранку за єменським часом, що відповідає 10:30 за Києвом. Зараз військові кораблі, на чолі зі США, які входять до коаліції, що займається захистом цивільного судноплавства в Червоному морі, знаходяться в Аденській затоці та аналізують ситуацію.

Морське життя під загрозою через атаки хуситів

Нещодавно хусити атакували інше судно в Червоному морі, внаслідок чого балкер Рубимар, який перевозив добрива, затонув з понад 40 000 тоннами вантажу. Це створює загрозу для морського життя та інших суден.

Крім того, Збройні сили США збили ракету, випущену хуситами у бік Червоного моря. Есмінець військово-морських сил США знищив ракету, яка несла загрозу для безпеки.

Раніше хусити атакували військовий корабель США

Хусити раніше атакували військовий корабель США поблизу Ємену. Ракета була запущена по передовій опорній плавучій базі Льюіс Пуллер. Поки невідомо, чи вдалося хуситам вразити це судно.

Відповідь США та Великої Британії на атаки хуситів

Відповідаючи на атаки хуситів, США та Велика Британія нанесли низку повітряних ударів по об'єктах бойовиків.