Фірма Сергія Бубки постачає пальне окупантам в так званій ДНР – ЗМІ

Родинна фірма героя України і олімпійського чемпіона Сергія Бубки працює в так званій ДНР та постачає пальне окупантам

Декілька фірм вже перереєструвались у російському державному реєстрі юридичних осіб. Одна з них вже отримала перші підряди від терористів та почали постачати пальне, про що це йдеться у розслідуванні проєкту "Bihus.Info".

Займатися бізнесом у Донецьку Бубка почав ще у 90-х це були операції з нерухомістю, торгівля їжею, напоями і пальним.

Після 2014 року з частини компаній він вийшов, а деякі з них припинили свою діяльність. Проте решта фірм, де одним із засновників значився Сергій Бубка, за даними Держреєстру юридичних осіб, лишилися працювати навіть після окупації частини Донбасу.

Найбільше відзначилося ТОВ "Фірма "Монблан", яке торгує пальним.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Після окупації Донецька компанію юридично перенесли до на той час не окупованої Волновахи і продовжили брати участь в українських тендерах, продаючи бензин, дизель, автогаз, крупи, хлібобулочні вироби на мільйони гривень переважно комунальним підприємствам Донецької області. Востаннє у державних тендерах в Україні фірма брала участь у 2018 році, а вже 2023 року "Монблан" засвітився у тендерах країни-агресора.

Журналісти знайшли на держплатформі закупівель РФ три контракти на постачання палива на загальну суму 800 тисяч рублів, які фірма уклала у травні 2023 року.

4 травня "Монблан" уклала угоду з так званим "республіканським реабілітаційним центром міністерства охорони здоров'я "ДНР" на постачання 2 тисяч літрів пального за майже 100 тисяч рублів.

Інша угода датована 26 травня, коли компанія продала 11,5 тисяч літрів пального на майже 669 тисяч рублів "федеральній казенній установі "центр із забезпечення діяльності казначейства Росії". А 30 травня "республіканське казначейство "ДНР" замовляє в "Монблану" ще 1 200 літрів пального за 63 тисячі рублів.

Сергій Бубка видатний радянський і український легкоатлет (стрибки із жердиною). Чемпіон Європи та світу, 35-разовий світовий рекордсмен, олімпійський чемпіон. З 2005 до 2022 рік президент Національного олімпійського комітету України.

Заслужений майстер спорту України, заслужений майстер спорту СРСР, доктор наук з фізичного виховання і спорту (2014). Чемпіон спорту ЮНЕСКО. Герой України (2001), кавалер ордена "За заслуги" I, II ступеня (1997, 1999), ордена князя Ярослава Мудрого III, IV, V ступеня (2008, 2011, 2012) та ордена Свободи (2021).