Генерал США назвав таємну зброю, яка допоможе Україні швидко виграти війну

Зброя спрямованої енергії (DEW), яка є таємницею у США, може допомогти Україні швидко перемогти Росію війною. Таку думку висловив екскомандувач сил НАТО у Європі та генерал армії США у відставці Веслі Кларк під час круглого столу, організованого "Атлантичною радою", повідомляє Радіо Свобода.

За словами Кларка, ця зброя завдає шкоди своєму об'єкту за допомогою сильно фокусованої енергії без використання твердого снаряда. Вона використовує лазерний промінь, мікрохвилі, пучки частинок та звукові промені. Такі технології можна застосовувати проти людей, ракет, транспортних засобів та дронів.

"Цю зброю мають США, її має Ізраїль. Україна не отримає її від США через те, що вона засекречена. Зараз все залежить від електроніки. Більшість електроніки, що була вироблена колись у СРСР, була вироблена в Україні. Українські наукові дослідження, високі технології, електрооптичні технології - все це становить майбутнє вашого успіху на полі бою", - зауважив американський генерал у відставці.

Нагадаємо, що 6-7 грудня відбудеться дводенна конференція української та американської оборонно-промислової бази, на якій буде обговорюватися спільне виробництво зброї.

До слова, нещодавно президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна активно рухається в напрямку спільного виробництва зброї з Сполученими Штатами.

Як повідомлялося, Україна вже почала масове виробництво вітчизняних "Шахедів" і випускає їх десятками на місяць.