Генеральний інспектор Бундесверу припускає, що Німеччині доведеться вести оборонну війну

Генеральний інспектор Бундесверу Карстен Броєр заявив про необхідність виправити недоліки у підготовці німецьких Збройних сил для захисту країни та НАТО. Проблеми були виявлені у процесі модернізації сил для оборони та союзницької безпеки, особливу увагу приділяючи міжнародним кризам протягом багатьох років.

Наразі обладнання Бундесверу є недостатньо оснащеним для цих завдань, заявив Броєр. Нинішні структури ускладнюють швидке та цілеспрямоване прийняття рішень.

Задоволений тим, що зусилля, спрямовані на врегулювання міжнародних криз, принесли результати, Броєр все ж підкреслив своє занепокоєння щодо "російського нарощування озброєнь" та дій Володимира Путіна.

Попереднє нарощування російських озброєнь не повториться, вважає Броєр. Але Німеччині доведеться прийняти той факт, що "одного дня ми, можливо, змушені будемо відбивати атаку".

На запитання про здатність Бундесверу протистояти можливій російській агресії на НАТО після відновлення миру в Україні, Броєр впевнено відповів: "Так, і всьо. У нас немає іншого вибору. Ми можемо і будемо захищатися".

Раніше було повідомлено, що у ніч на 9 грудня над Німеччиною було помічено невідомий літак, який не встановлював контакту з диспетчерами. Це призвело до піднесення німецьких винищувачів у повітря.