Зеленський звільнив голову Броварської РДА, який п'яним збив чотирьох людей

Звільнено голову Броварської районної держадміністрації після ДТП з постраждалими

Президент Володимир Зеленський після ДТП, внаслідок якої було постраждало чотири людини, звільнив голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка. Своє розпорядження президент опублікував на сайті Офісу президента.

«Звільнити Майбоженка Володимира Володимировича з посади голови Броварської районної державної адміністрації Київської області відповідно до пункту 1 частини першої статті 9 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», – йдеться у тексті документа.

Згідно з пунктом 1 частини першої статті 9 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», повноваження голів місцевих державних адміністрацій можуть припинятися Президентом України в разі порушення ними Конституції і законів України.

До цього Майбоженку був обраний запобіжний захід за підозрою у порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані сп’яніння згідно зі статтею 286-1 Кримінального кодексу України. За цей злочин передбачено від 3 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що голова Броварської райдержадміністрації Володимир Майбоженко на автомобілі врізався у натовп людей. Три людини та дитина постраждали внаслідок аварії та знаходяться в лікарні. Двоє постраждалих перебувають у важкому стані.

Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації проїхав на червоне світлофора і зіткнувся з пішоходами. Алкотестер показав, що водій мав рівень алкоголю в крові 2,31 проміле.