Генштаб дав ОФІЦІЙНУ позицію щодо боїв в районі Андріївки

В результаті штурмових дій Сили оборони України мають частковий успіх в районах Кліщіївки та Андріївки у Донецькій області, витісняють російських окупантів із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Сили оборони ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні (штурмові) дії на Бахмутському, знищують ворога та крок за кроком звільняють окуповані території, сказали в Генштабі.

Протягом доби українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу озброєння і військової техніки ворога.

Підрозділи ракетних військ завдали удару по пункту управління, двом зенітно-ракетним комплексам, п'ятьом артилерійським засобам і складу боєприпасів окупантів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Протягом доби відбулось понад 20 бойових зіткнень.

Ворог завдав ракетного та 44 авіаційних ударів, здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

"Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною", сказав Генштаб.

Куп'янський напрямок

Росіяни завдали авіаційних ударів в районах Степової Новоселівки, Котлярівки Харківської області і Надії, Новоєгорівки на Луганщині.

Лиманський

Ворог обстріляв з артилерії і мінометів населені пункти на Луганщині і Донеччині.

Бахмутський

Окупанти завдали авіаудару в районі Кліщіївки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

Авдіївський

Наші захисники мужньо тримають оборону та успішно відбили низку ворожих атак в районах Ласточкиного та Авдіївки.

Мар'їнський

Протягом доби наші захисники успішно відбили близько 10 атак ворога в районі Мар'їнки. Противник завдав авіаудару в районі Красногорівки Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

Шахтарський

Ворожих авіаційних ударів зазнали Водяне, Пречистівка, Новомайорське і Старомайорське Донецької області. Ворог обстріляв з артилерії та мінометів близько 10 населених пунктів.

Запорізький

Ворог завдав авіаудару біля Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

Херсонський

Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали понад 10 населених пунктів на Херсонщині і Дніпропетровщині.

Сіверський і Слобожанський

Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території Російської Федерації, безуспішно намагається здійснювати збройні провокації з порушенням державного кордону України.

Противник завдав авіаударів в районах Стрілечої, Плетенівки Харківської області.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів на Чернігівщині, Сумщині і Харківщині.

Волинській і Поліський

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

"Підтримуйте Збройні сили. Переможемо разом. Слава Україні", звертається Генштаб.

14 вересня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила про звільнення Андріївки у Донецькій області. Після цього третя окрема штурмова бригада ЗСУ сказала, що заява про взяття Андріївки є хибною і передчасною. Ганна Маляр змінила допис у соцмережі.

За 568 днів українські воїни знищили понад 270 970 російських окупантів, 8810 броньованих машин ворога, 4599 танків, 315 літаків, 316 гелікоптерів і підводний човен.