Генштаб повідомив про активізацію ворога на одному з напрямків

Зараз триває 738-ма доба активної військової агресії Росії проти України. За цей час ворог провів 70 бойових зіткнень. Всього було 1 ракетний удар та 48 авіаційних ударів, а також 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Цю інформацію надано Генеральним штабом Збройних сил України 2 березня.

Ситуація на різних напрямках

На напрямках Волинського та Поліського не виявлено ознак формування наступальних угруповань противника. Збройні сили Білорусі виконують свої завдання у прикордонних районах разом з Україною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує свою військову присутність у прикордонних районах, здійснює диверсійно-розвідувальну діяльність та обстрілює населені пункти з території Росії. Ворог також збільшує кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Вчора було зафіксовано авіаційний удар в районі Свеси. Багато населених пунктів, зокрема в Чернігівській, Сумській та Харківській областях, були обстріляні артилерією та мінометами.

На Куп'янському напрямку противник зросив активність, здійснивши кілька атак та авіаційних ударів. Також було обстріляно понад 15 населених пунктів.

Сили Збройних сил України успішно відбили атаки противника на Лиманському напрямку та Бахмутському напрямку. Було зафіксовано авіаційні удари та обстріли декількох населених пунктів.

Також у районах Красногорівки, Георгіївки та Побєди в Луганській області війська України стримують наступ ворога. Відбулись значні обстріли більш ніж 20 населених пунктів.

У зоні ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку противник здійснив безуспішну спробу штурму одного з населених пунктів. Також було обстріляно понад 25 населених пунктів у Херсонській області.

Успіхи Збройних сил України

Силами повітряних сил України було збито ворожий винищувач-бомбардувальник "Су-34". Також було завдано уражень по зосередженнях особового складу противника. Ракетні війська України також завдали уражень по артилерійному засобу противника.

Нагадаю, що 2 березня Повітряні сили України збили інший ворожий бомбардувальник "Су-34".