Українців можуть позбавити прав водія: юрист назвав 14 причин

Українців можуть позбавити прав водія: юрист назвав 14 причин

Юрист Клим Братковський розповів про те, за що можуть забрати права водія українцям.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Управління автомобілем - це не тільки права, а й велика відповідальність. Щоб забезпечити безпеку на дорозі та захистити життя всіх учасників руху, існують суворі правила та норми. Порушення цих правил може мати серйозні наслідки, включаючи відбір прав водія на різні терміни. Закон передбачає багато порушень, за які це покарання є виправданим.

Порушення, за які можуть забрати права водія

Згідно українського законодавства, є 14 правопорушень, за які водії можуть втратити права. Це обмеження може бути застосоване на один день або на термін до 10 років і більше.

Електронні права водія

За словами юриста, таке покарання може бути застосоване у чотирьох випадках. Перший - коли особа порушує закон повторно протягом одного року. Другий - коли особа була двічі покарана за те саме порушення протягом року. В цих випадках передбачена посилена відповідальність.

"Щоб не втратити права на водіння, не сідайте за кермо у стані сп'яніння та після ДТП. Не вживайте алкоголь, не залишайте місце ДТП, забороненого поліцією. Не створюйте аварійну обстановку через перевищення швидкості та не сідайте за кермо, якщо вам заборонено керувати автомобілем", - розповів Братковський.

Крім того, юрист зазначив, що не можна забрати права у осіб, які користуються транспортом через інвалідність. Але і тут є винятки, коли це стосується водіння у стані сп'яніння, під впливом лікарських препаратів, невиконання вимог поліції або ухилення від перевірки на наявність алкоголю або наркотиків.

До речі, водіям назвали іномарки з найпроблемнішими "автоматами".

Читайте також: