Глава МЗС Ірану відповів, як довго триватимуть атаки угруповань на Близькому Сході

Угруповання, підтримувані Іраном, заявляють, що будуть продовжувати атаки у Близькому Сході доти, поки не завершиться війна Ізраїлю з ХАМАСом у Секторі Гази. Про це повідомив міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір-Абдоллахян Фаріду Закарія на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

«Якщо геноцид у Газі припиниться, це призведе до кінця інших криз і нападів у регіоні», - сказав він.

Раніше Амір-Абдоллахян зазначив, що Іран має добрі відносини з Іраком та Пакистаном і що вони декілька разів домовлялись боротися з тероризмом.

Ця заява відображає наміри збройних угруповань, які підпорядковані Ірану та отримують його військову підтримку.

Керівник ліванського угруповання "Хезболла" Хасан Насралла також заявив, що протистояння на лівансько-ізраїльському кордоні не припиниться до припинення вогню в Газі.

Нещодавно, Іран вдарив по базах угруповання "Джейш аль-Адль" на території Пакистану. Бази були руйновані ракетами і безпілотниками. Основою цієї операції, як повідомляється, був регіон Кух-Сабз в провінції Белуджистан, який Іран вважає одним із найбільших центрів для бойовиків Джейш аль-Зулм.

Пакистан заявив, що Іран порушив його повітряний простір та що в результаті атаки загинуло двоє дітей. Цей інцидент може мати серйозні наслідки і є неприйнятним, - заявили в міністерстві закордонних справ Пакистану.