Головні новини дня: новий ракетний обстріл і дефіцит електрики

Gazeta.ua нагадує головні новини п'ятниці, 16 грудня.

Уранці Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. Окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Ракета влучила у житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині. Загинули троє людей. Ще 13 зазнали поранень. "Загинула 64-річна жінка і молоде подружжя. Під уламками будинку ще лишається їхній маленький син. 13 людей поранені. Зокрема й четверо дітей ‒ всі вони у лікарні", повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Внаслідок масованого удару Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію на ринку електроенергії.

Українські військові не залишилися у боргу. За добу підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили три райони зосередження особового складу, а також пункт управління та склад боєприпасів російських загарбників.

У Києві почали монтувати головну новорічну ялинку України. За традицією, вона стоятиме у центрі столиці на Софійській площі. Коли відбудеться офіційна церемонія відкриття, поки не відомо. Раніше цей день припадав на празник святого Миколая, 19 грудня.