Головний прикордонник сказав, скільки російських чобіт топчуться у Білорусі

Російська Федерація зібрала у Білорусі 10 200 угрупування військових.

Можливостей наступу у ворога немає. Про це сказав голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко в ефірі телемарафону.

"Те угруповання, яке є у збройних сил Російської Федерації, це близько 10 200 військовослужбовців, воно неспроможне виконати завдання щодо повторного наступу на територію нашої держави", сказав прикордонник.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Щоденно і розвідка, і ДПСУ, і оперативно-розшукові підрозділи моніторять обстановку на території Білорусі, їм також допомагають "негласні помічники", сказав Дейнеко.

Усі вони повідомляють, що "реальних можливостей" для наступу у ворога немає.

Минулого тижня президент РФ Володимир Путін прилітав у Білорусь. Летів на літаку Іл із Санкт-Петербурга. Для конспірації у повітря було піднято відразу три літаки, повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрічав Путіна з хлібом-сіллю.

У Кремлі мріють викорисати білоруських солдат у російській агресії проти України, сказав міністр оборони України Олексій Резніков.

Білорусь і Росія здійснюють нагнітання ситуації. Ворог намагається демонструвати, що до чогось готуються, щоб стримувати певну кількість українських сил на цьому напрямку, сказали у Державній прикордонній службі України.