ГУР розкрило деталі знищення бомбардувальника Ту-22М3

Знищення бомбардувальника Ту-22М3. Вибух підтверджений
Знищення бомбардувальника Ту-22М3. Вибух підтверджений

Співробітники ГУР виявили військових злочинців серед екіпажу знищеного бомбардувальника Ту-22М3, збитого українською військовою розвідкою спільно з Повітряними силами ЗСУ 19 квітня 2024 року.

Як повідомляє прес-служба ГУР, бойовий російський літак, який наносив рейди по Україні, був знищений більш ніж 300 км від лінії фронту і впав біля хутора Богомолів у Ставропольському краї РФ.

Зазначено, що літак належав до складу 52-го важкого бомбардувального авіаполку, який входить до 22-ї гвардійської важкої бомбардувальної авіадивізії командування дальньої авіації РФ.

19 квітня 2024 року бомбардувальник Ту-22М3 виконав польот з Росії до території України, де запустили ракети Х-22. Це був останній політ цього літака.

"Літак був збитий на відстані 308 км, досить далеко. Скажімо так, плідна і довга робота дається взнаки... Це перше збиття літака дальньої авіації в цій війні", - розповів начальник ГУР МОУ Кирило Буданов в інтерв'ю ВВС.

Українська розвідка вдалося встановити імена та докладні відомості про чотирьох військових злочинців з екіпажу знищеного російського бомбардувальника Ту-22М3.

Серед виживших були командир корабля - Колесніков Сергій Анатолійович і штурман авіазагону - Скрябичов Олександр Володимирович. Решта двох членів екіпажу - помічник командира корабля Кононов Андрій Юрійович та штурман-оператор авіазагону Грушанін Андрій Олександрович - ліквідувалися разом з літаком.

Також було відзначено, що повні профайли цих льотчиків та інших російських військових злочинців з розкриттям їхніх злочинів розміщені на спеціальному порталі "Книга катів українського народу".

Можна припустити, що це збиття літака буде мати важливі наслідки для перебігу війни.

Читайте також