Гурт випустив альбом про поетів Розстріляного відродження: чому здійнялася хвиля обурення

Український гурт "МУР" представив альбом-мюзикл "Ти"

29 лютого український гурт "МУР" презентував альбом-мюзикл "Ти". В альбомі взяли участь поет Сергій Жадан, акторка і телеведуча Олена Кравець, одеський рок-гурт "хейтспіч", львівський гурт Nazva і інші. Альбом-мюзикл складається з 17 композицій, які взаємопов'язані між собою сюжетом і переходять одна в одну. Музиканти гурту стверджують, що альбом дає можливість слухачам стати свідками історичних подій.

Альбом-мюзикл розпочинається треком "Ще до того як колись". У ньому йдеться про зраду Павла Тичини. Події в альбомі розгортаються в хронологічній послідовності від 1918 року до 1937-го. Ідея альбому полягає в тому, щоб слухати всі треки разом, а не окремо. Текстів для альбому було створено протягом пів року, наразі вони налічують 40 сторінок. У альбомі також використані діалоги та монологи з фільму "Будинок Слово. Нескінчений роман" режисера Тараса Томенка.

Переглянути цей допис в Instagram

Українська письменниця звернула увагу на порушення авторських прав у альбомі, оскільки використані діалоги і монологи з фільму про будинок "Слово" без зазначення джерела. Деякі користувачі соцмереж висловили позитивні відгуки про треки, але були й негативні коментарі.