Ілон Маск повернув титул найбагатшої людини в світі

Американський мільярдер, засновник компанії SpaceX 51-річний Ілон Маск повернув собі титул найбагатшої людини світу.

Статки Маска зросли завдяки зростанню курсу акцій компанії Tesla майже на 70%, пише Bloomberg

"Акції виробника електромобілів зросли майже на 100% від свого внутрішньоденного мінімуму 6 січня. Компанія також виграла від збільшення попиту на свої електромобілі після зниження цін на низку моделей", ідеться у повідомленні.

Акції Tesla зросли на 5,5% до $207,63 в Нью-Йорку, збільшивши статки Маска до $187,1 млрд.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Інвестори Tesla були стурбовані тим, що Маск приділяє занадто багато уваги Twitter, який він придбав у жовтні, в той час, коли його виробник електромобілів стикнувся з посиленням конкуренції в галузі.

У грудні Маск заявив, що планує піти у відставку зі своєї посади в соціальній мережі, як тільки знайде когось "достатньо дурного", щоб зайняти цю посаду. Цього місяця він заявив, що йому може знадобитися час до кінця року, щоб стабілізувати фінансове становище Twitter, перш ніж передати його новому генеральному директору.

Маск увійшов у 2023 рік зі статками у $137 млрд. Генеральний директор Tesla та новий власник Twitter став першим, хто втратив понад $200 млрд через падіння акцій компанії-виробника електромобілів.

Тоді Маск втратив статус найбагатшої людини у світі після придбання соціальної мережі Twitter і продажу акцій компанії з виробництва електромобілів.

Статус найбагатшої людини у світі торік отримав виконавчий директор компанії LVMH, яка належить бренду Louis Vuitton, 73-річний французький магнат Бернар Арно. Статок бізнесмена та його родини становить $185,4 млрд.