Інвалідність прокурора Хмельниччини. Стали відомі нові деталі резонансної справи

Прокурор Хмельниччини у інвалідному стані
Прокурор Хмельниччини у інвалідному стані

Голова Хмельницької МСЕК Тетяна Крупа присудила прокурору Олексію Олійнику довічну інвалідність без вказівки на будь-які докази про його серйозні травми. Таку інформацію повідомив журналіст Юрій Бутусов у відповідь на допис Олійника.

“Інвалідність другої групи була присуджена прокурору Олійнику рішенням головної лікарки МСЕК Крупи 19 липня 2017 року. У документі вказано, що інвалідність надана довічно. Проте, Олійник не давав жодних інших доказів про свої травми або важкість їх наслідків починаючи з 2005 року. Отже, мої заяви про корупційні зв'язки з Крупою мають підставу”, – підкреслив Бутусов.

Раніше Олійник відповів на розслідування Бутусова тим, що він отримав серйозну травму у 2005 році. Проте, за словами Бутусова, прокурор мав би пройти медичне обстеження тоді і показати результати цього обстеження як доказ. Він також звернув увагу на те, що Олійник не розповів про основи присудження другої групи інвалідності, а лише перекинув відповідальність на комісію та правоохоронні органи.

За словами журналіста, неясно, якою саме травмою або захворюванням постраждала дружина прокурора Ірина, яка також працює в Прокуратурі. Він висловив підозру, що Ірина Олійник отримала інвалідність другої групи в тому ж році, що і чоловік - у 2018 році. За даними Бутусова, у 2017 році Ірина не отримувала пенсію з Пенсійного фонду, а в 2018 році вже отримувала.

Прокурор Олійник також подав позов за справою № 686/19688/17 і отримав рішення від Пенсійного фонду щодо нарахування йому пенсії у розмірі 60% від його доходів. Ймовірно, те саме стосується і Ірини Олійник, додав Бутусов.

Нагадаємо, що близько 50 прокурорів Хмельниччини отримали інвалідність через якісь корупційні дії директорки Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи. Про це розповів журналіст Юрій Бутусов після проведення розслідування. Пізніше генеральний прокурор України розпорядився провести службове розслідування щодо цих фактів.

Заключні висновки

Таким чином, виявлено, що прокурор Олексій Олійник отримав інвалідність другої групи, проте докази його травм не надавалися. Журналіст Юрій Бутусов підозрює, що його дружина також отримала інвалідність. Проводиться розслідування відносно цих фактів.

Читайте також