Купив інвалідність? Прокурор Хмельниччини відреагував на звинувачення журналіста

Прокурор Хмельниччини розмовляє з журналістом
Прокурор Хмельниччини розмовляє з журналістом

Близько 50 прокурорів Хмельниччини, очолюваних обласним прокурором Олексієм Олійником, отримали інвалідність, можливо, через корупційну схему Тетяни Крупи у МСЕК. Однак Олійник заперечив це звинувачення, стверджуючи, що має проблеми зі здоров'ям.

Прокурор пояснив свою хворобу, зазначивши, що отримав травму на робочому місці у 2005 році. Він додав, що інвалідність не заважає йому виконувати свої обов'язки.

Олійник наголосив, що законодавство дозволяє працювати особі з інвалідністю в прокуратурі. Він також заявив, що журналіст спотворив інформацію про нього.

Прокурор зазначив, що інвалідність була розглянута комісіями під час атестації, і що публікації блогерів, які стверджують, що прокурори обмежені у правах, є дискримінацією.

Олійник також заявив, що лише 48 з 225 прокурорів області мають інвалідність і це не відбулося за останні роки.

Нагадаємо, що приблизно 50 прокурорів Хмельниччини, на чолі з обласним прокурором Олійником, отримали інвалідність через корупційну схему Тетяни Крупи. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов після проведення розслідування.

Генеральний прокурор України підписав наказ про проведення службового розслідування щодо поширення інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.

Керівниця Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяна Крупа, а також її син – начальник обласного Пенсійного фонду Олександр Крупа, були викриті на незаконному збагаченні. Під час обшуків в їхньому житлі знайшли майже $6 млн.

7 жовтня Печерський райсуд Києва встановив запобіжний захід для Тетяни Крупи. Вона була взята під варту на 60 днів з можливістю внесення застави в розмірі понад 500 млн грн.

Читайте також