Ісландія внесла до парламенту п'ятирічний план підтримки України

Уряд Ісландії вніс п'ятирічний план підтримки України

Уряд Ісландії вніс у парламент п'ятирічний план підтримки України, повідомили у Верховній Раді України.

Під час візиту української делегації до Ісландії були проведені наради на всіх рівнях з представниками уряду та парламенту. Це сприяло розробці та внесенню урядом Ісландії п'ятирічного плану підтримки України.

"Декілька днів ми працювали у столиці Ісландії, Рейк'явіку. Наша парламентська делегація, представники МЗС, Офісу Омбудсмана України провели зустрічі на всіх рівнях: і в парламенті зі спікерами, представниками всіх фракцій, комітетом закордонних справ, і з прем'єр-міністром, членами уряду, президентом Ісландії. Саме під час нашого візиту уряд вніс у парламент п'ятирічний план підтримки України. Ми обговорили з членами уряду та парламенту, як ще можна посилити цей документ, наповнити більшою конкретикою та механізмами підтримки", - заявив заступник голови парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

Даний план передбачає широкий спектр заходів щодо підтримки України, зокрема в контексті її вступу до НАТО та реалізації української Формули миру.

Під час зустрічі українська делегація також акцентувала на питанні повернення всіх українських полонених, що перебувають у незаконному утриманні в РФ, та співпраці в міжнародних форматах для досягнення цієї мети.

Крім того, Арсеній Пушкаренко наголосив на активній підтримці Ісландією України в інших напрямках, зокрема, участі в ІТ-коаліції та коаліції з розмінування.