Із США дешевше, ніж по Києву: клієнту Нової пошти довелося платити за доставку "повітря"

Клієнт Нової пошти обурений платою за "повітря" в посилці

Клієнт Нової пошти звернув увагу на розрахунок вартості посилок за європейськими чи міжнародними стандартами. Він зазначив, що замовив на Амазоні велошолом вагою 325 г, але за доставку заплатив. Після цього посилка важила 9.5 кг та доставка з Києва до його міста коштувала 120 гривень. Клієнт засумував, що такі розрахунки не відповідають реальній вазі посилок.

"Що там перевіряти? Ви вважаєте повітря, а там реальну вагу зважили кілограм реальної ваги, а Ви вважаєте, якийсь обсяг повітря і виходить уже 9.5 кг... і це не вперше", - скаржиться клієнт.

Нова пошта просить клієнта надати номер накладної для перевірки. Проте клієнт стверджує, що компанія враховує "повітря" у вартості доставки. Нова пошта пояснює, що фактична вага визначається зважуванням посилок, а об'ємна вага застосовується для легких та об'ємних вантажів. Розрахунок вартості транспортування здійснюється на основі найбільшої з цих ваг. Необхідно враховувати, що вантаж може бути легким, але об'ємним, тому використовується спеціальна формула для розрахунку ціни транспортування.