Ізраїль вирішив розширити допомогу для українських біженців

Уряд Ізраїлю розширив допомогу біженцям з України

Уряд Ізраїлю прийняв рішення розширити допомогу біженцям з України незважаючи на війну в країні. Таку інформацію оголосило посольство України в Ізраїлі. За словами посла України Євгена Корнійчука, це сталося як подарунок на Новий рік для українських біженців.

«Я дякую від імені уряду за цей жест. Незбагненно, що уряд у цей скрутний час також враховує громадян з іншої країни і навіть скорочує свій бюджет на проведення цього кроку. Ми цінуємо і дякуємо вам за турботу, дружбу та братерство двох країн. Нехай Новий рік принесе мир та спокій обом народам», – зазначив посол.

За словами посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського, в Ізраїлі продовжують перебувати понад 15 тисяч біженців з України. Всі вони перебувають в країні на законних підставах і їхня присутність тут не буде обмежена навіть під час війни, підкреслив дипломат.

ХАМАС відмовився від переговорів з Ізраїлем

ХАМАС оголосив про замороження переговорів про припинення вогню з Ізраїлем після смерті заступника голови угруповання Салеха аль-Арурі. 

ХАМАС відкинув будь-які переговори про досягнення перемир'я в Секторі Гази на тлі ескалації ізраїльської агресії та «схем вбивства» палестинських лідерів. 

ХАМАС відмовився від будь-яких переговорів про перемир'я в Секторі Гази через наступ ізраїльської агресії та загрозу життю палестинських лідерів.

Ізраїль скорочує свою військову присутність в Секторі Гази

Ізраїль розпочав поступовий перехід бойових дій до менш інтенсивної фази шляхом скорочення своєї військової присутності в Секторі Гази. Про це повідомив представник адміністрації США. Зауважується, що США підтримують Ізраїль у розпочатій «хірургічній фазі» бойових дій.