Ізраїль знищив «військову базу» ХАМАС на півночі Гази

Ізраїльська армія успішно припинила дії ХАМАСу в північній частині Сектора Гази. Про це повідомив прессекретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі. За його словами, це досягнення зайняло три місяці і спричинило значну поразку терористичній групі, яка не змогла організувати масштабні атаки.

Хагарі зазначив, що військова база ХАМАСу в північній частині Сектора Гази була повністю ліквідована. Водночас, ХАМАС може продовжувати пускати ракети в Ізраїль з інших районів Сектора Гази, які наразі знаходяться під увагою ЦАХАЛу. Військові також активно займаються ліквідацією ХАМАСу в центральній і південній частинах Сектора Гази.

Тривають напружені переговори між Ізраїлем і ХАМАСом про припинення вогню. Проте, ХАМАС оголосив про заморожування цих переговорів після того, як був убитий заступник голови угруповання Салех аль-Арурі в Лівані.

Нещодавно ЦАХАЛ знайшов тіла п'ятьох загиблих полонених у тунелях ХАМАСу на півночі Сектора Гази. Це стало ще одним досягненням ізраїльської армії в боротьбі з терористичною організацією.