До 40 тисяч гривень: хто може отримати грошову допомогу на дітей за кордоном

До 40 тисяч гривень: хто може отримати грошову допомогу на дітей за кордоном

Діти з України зможуть отримати нову допомогу за кордоном

Діти з України матимуть змогу отримати нову допомогу за кордоном, але це залежить від відповідності певним вимогам. Про це повідомила організація "СОС Дитячі Містечка".

На нову допомогу можуть розраховувати прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу та сім'ї опікунів, які мають двох і більше дітей віком до 18 років та перебувають за межами України. Грошова допомога надається на всій території України, за винятком окупованих регіонів та зони бойових дій. Допомогу виплачує фізична особа, яка представляє інтереси дітей.

Територія надання грошової допомоги – вся територія України, за винятком окупованих регіонів та зони бойових дій. Кошти при цьому виплачуються фізичній особі, яка на законних підставах представляє інтереси дітей.

Виплати залежать від країни перебування українських неповнолітніх. Наприклад, сім'ям, які перебувають у Польщі та інших країнах Східної Європи, виплачується 25 тисяч гривень. Сім'ї, які знаходяться у Німеччині та інших країнах Західної та Північної Європи, отримують 35 тисяч гривень. Якщо сім'я перебуває у Туреччині, Грузії, Вірменії, Азербайджані та інших країнах, то вона отримує 40 тисяч гривень.

Для отримання допомоги необхідно звернутися до уповноважених органів або служб у справах дітей за місцем перебування. Заявники, які відповідають усім вимогам, повинні звернутися до уповноважених органів або служб у справах дітей за місцем свого перебування. Далі їм потрібно надіслати офіційний лист-звернення на електронну пошту організації, де вони пояснюють причину звернення та надають необхідну інформацію.

У листі-зверненні повинні бути такі дані: дані заявника, підтвердження факту влаштування дітей у сімейну форму виховання, місцезнаходження дітей на момент ухвалення рішення, кількість дітей, готовність супутніх документів дітей на повернення в Україну, орієнтовний маршрут та дати запланованої поїздки заявника до країни перебування дітей, а також повідомлення про необхідність отримання допомоги.

Раніше почалося прийом заявок на нову грошову допомогу в Україні.

Читайте також: