«Його мучили». Син Кернеса розповів про останні дні батька в клініці «Шаріте»

Син ексмера Харкова Геннадія Кернеса Кирило повідомив, що отримав доступ до медичної документації свого батька, яка стосується його стану здоров'я під час перебування в клініці "Шаріте". За словами Кирила, батька "мучили та насильно тримали" з метою проведення сесії міськради, на якій його планували призначити головою Харкова. Про це Кирило Кернес розповів у своєму інтерв'ю "Главкому".

Він також зазначив, що причиною смерті Геннадія Кернеса стало відключення його від системи життєзабезпечення 14 грудня 2020 року. Серце вже не витримало, і він помер 16 грудня, а не 17 грудня, як заявляли всім. Кирило підтвердив, що родина не дозволяла здійснювати таке відключення.

Син Кернеса заявив, що знає, хто відповідальний за відключення його батька, але цю інформацію він розкриє пізніше. Він також розповів про те, що батько не піддавався лікуванню задовго до дати відключення від життєзабезпечення, що підтверджується медичною документацією.

За словами Кирила, батько мав багато хвороб через ускладнення та реабілітаційні операції, з якими він перебував в "Шаріте". Крім того, він зазначив, що поруч з Геннадієм у клініці завжди були його пасинок Родіон Гайсинський та бізнесмен Павло Фукс, які займалися його лікуванням і оплатою.

Син Кернеса також розповів, що Гайсинський та Фукс зробили фото в клініці, яке було призначене для підтвердження його батька живим.

Кирило Кернес стверджує, що отримав доступ до медичної документації його батька в клініці "Шаріте". Він вважає, що ці документи можуть довести, що багато рішень, прийнятих від імені Геннадія Кернеса, були ухвалені без його участі.

Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року в клініці "Шаріте" в Берліні, куди його госпіталізували з коронавірусом. Він був обраний мером Харкова на місцевих виборах 25 жовтня з результатом 60,34% голосів.

Кернес залишив заповіт, в якому зазначено спадкоємців його майна - дружину та трьох дітей. За словами друга Павла Фукса, майно було розподілено між Оксаною Гайсинською, Родіоном Гайсинським, Кирилом Кернесом і Даниїлом Приваловим відповідно до певної послідовності.

Кернес здобув популярність у 90-х роках в Харківській області, коли багато бізнесменів починали своє підприємницьке життя з нуля в умовах економічної кризи. Кернес також став жертвою кількох замахів на його життя і підозрювався в ряді злочинів з молодих років.