Як помирав Кернес? Син колишнього мера Харкова обіцяє оприлюднити сенсаційні документи

Син Геннадія Кернеса, Кирило, повідомив, що отримав доступ до медичної документації свого батька в німецькій клініці "Шаріте". Він заявив, що ці документи можуть підтвердити, що всі рішення, прийняті від імені Геннадія Кернеса, були зроблені без його участі. Кирило розповів про це в інтерв'ю "Главкому".

Кирило розповів, що посадовці Харківської міської ради здійснили корупційні дії, починаючи з моменту, коли його батько був госпіталізований до клініки "Шаріте". Згідно зі слів Кирила, було створено фальшивий електронний підпис Геннадія Кернеса, який використовувався беззаконно для прийняття рішень власної користі. Кирило стверджує, що є докази формування цього підпису і ці докази будуть передані слідчим органам для розслідування.

Кирило також поставив під сумнів об'єктивність розслідування справи, зазначивши, що правоохоронні органи не виявили істини та не провели реальні дії в цьому розслідуванні. Він підкреслив, що він сам зібрав докази і матеріали, які підтверджують план захоплення влади в Харкові, розроблений посадовими особами, і передасть їх в компетентні органи.

Кирило також заявив, що під час першої сесії Харківської міської ради, коли Геннадій Кернес був госпіталізований у німецьку клініку, його все одно проголосували міським головою. Це дало змогу Ігорю Терехову, нинішньому меру Харкова, очолити місто та виграти вибори, представляючи себе як наступника Кернеса.

На жаль, 17 грудня 2020 року Геннадій Кернес помер у німецькій клініці. Він обіймав посаду міського голови з 2010 року і мав значний вплив на політичне життя Харкова.

Кернес залишив заповіт, у якому розподілив своє майно між дружиною та троєма дітьми. Важливо зазначити, що Кернес був відомою фігурою на Харківщині, і його зв'язували з кримінальними справами та замахами на його життя.