Син Кернеса виїхав з України, тому що боїться за своє життя

Старший син ексмера Харкова Геннадія Кернеса, Кирило, розповів, що вирішив виїхати за кордон разом з дітьми в березні 2022 року через страх за їх життя. За його словами, він пережив повномасштабне вторгнення у Харкові, де протягом 20 днів вони спали на підлозі і були під загрозою для їх життя. Всю сім'ю Кирила охороняли. Тому він вирішив забезпечити безпеку своїх дітей і вивіз їх за кордон. В середині березня 2022 року він перетнув кордон. Кирило є батьком-одинаком з двома неповнолітніми дітьми, тому мав законні підстави для виїзду.

Незважаючи на те, що Кирило виїхав за кордон, він продовжує бути депутатом Харківської обласної ради. Він підкреслює, що незважаючи на відсутність в Україні, він досі працює для міста і харків'ян, займається волонтерською діяльністю та допомагає військовим.

Дружина Кирила, Яна Кернес, померла у грудні 2022 року після тривалої хвороби. Деталі хвороби не розголошуються, але за непідтвердженими даними ЗМІ, вона могла хворіти на рак і перенести інсульт.

Кирило також зазначив, що отримав доступ до медичних документів свого батька в клініці "Шаріте". За його словами, ці документи можуть довести, що всі рішення, які були погоджені від імені Геннадія Кернеса, насправді були ухвалені без його участі.

Геннадій Кернес, який був мером Харкова з 2010 року, помер у листопаді 2020 року від коронавірусу. Всеукраїнські вибори в Харкові відбулися 25 жовтня, але Кернес був оголошений мером без складення присяги.

Кернес залишив заповіт, в якому розподілив своє майно між дружиною і трьома дітьми. За словами близького друга, майно було розділено відповідно до заповіту.

Геннадій Кернес був відомим політиком на Харківщині та стикався зі злочинами та замахами на своє життя.