Канада ввела санкції проти низки російських ЗМІ

Влада Канади прийняла нові антиросійські санкції, які стосуються дев'яти осіб і шести компаній. Про це повідомляється на офіційному веб-сайті уряду Канади.

Серед санкцій, на які були наложені обмеження, є газета "Известия", "Парламентская газета" і телеканал Рен ТВ.

У повідомленні зазначається, що особи і компанії, які потрапили під санкції, "беруть участь у мережі, метою якої є розповсюдження неправдивої інформації та пропаганди, які вони намагаються уявити як думку експертів".

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі заявила, що Канада спільно з партнерами продовжує боротися з російською дезінформацією.

"Канада продовжує рішучо засуджувати неспровоковану й необґрунтовану війну Росії проти України і залишається непохитною у своїй підтримці України та її народу, який продовжує захищати свою незалежність", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ Великої Британії оголосило про нові санкції проти 29 осіб, які є працівниками російського сектора золотодобування, нафтової галузі і стратегічних секторів, і підтримують їх.

До того ж, уряд США ввів обмеження на експорт щодо семи осіб та трьох компаній, які, ймовірно, допомагають РФ виробляти високоточну зброю.