Республіканці ініціюють відставку спікера Палати представників США Джонсона — ЗМІ

Конгресвумен-республіканка Марджорі Тейлор Грін з Джорджії планує вимагати відставки спікера Палати представників Майка Джонсона наступного тижня. Про це повідомляє The Hill.

Грін заявила, що після обрання Джонсон став "іншою людиною, котра нікому не подобається". Вона стверджує, що якщо Джонсон залишиться на своїй посаді, то більшості в Палаті представників "ничого не буде".

Республіканець Томас Массі також вимагав відставки Джонсона та зазначив, що ця ініціатива може бути невдалим кроком через підтримку демократів.

Джонсон відповів на звинувачення Грін, назвавши її "непочтовим законодавцем". Він також додав, що поки не вирішено, чи буде Грін ініціювати інше голосування щодо його відставки, якщо перше проголосування не успішне.

Зазначається, що конгресмен-демократ Джаред Московіц заявив, що проти відставки Джонсона будуть голосувати представники його партії.

Нагадаємо, Марджорі Тейлор Грін вважає, що Джонсон зрадив республіканських виборців після голосування за надання фінансової допомоги Україні.

Джерело: NV