"Кім може опинитися в Києві. Кличку хочуть поставити палиці в колеса" – чого очікувати від засідання РНБО

Влада готує кадрові зміни. Під "ніж" можуть піти кілька міністрів і генпрокурор. Нові призначення можуть бути і в київській владі. Серед них може опинитися нинішній голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олексій Голобуцький.

"Можна поки що виходити тільки з інформаційних викидів. Збираються генпрокурора, пару міністрів поміняти. Це можливо. Захід вимагає від нас змін і реформ. Багато хто не справляється. Тому можна очікувати змін", сказав Голобуцький.

Кличку ставитимуть палиці у колеса. Розмиватимуть його обов'язки як мера Києва, додав політолог.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Натякають, що грубо кажучи, головою Київської міської адміністрації призначать Кіма. А це публічна і відома людина. Це порушення рішення Конституційного суду. Але такі настрої є. Це пробували зробити тиждень назад. Але вийшла резолюція Парламентської асамблеї ЄС щодо того, що влада не повинна посягати на місцеве самоврядування. Але голову військової адміністрації вони можуть призначити. Щоб було відчуття двовладдя в Києві.Таке враження, що влада сильно готується до виборів і намагається сильно присадити одного з конкурентів", пояснив Голобуцький.

Сьогодні, 23 червня РНБО збереться на засідання за дорученням президента України Володимира Зеленського. В центрі уваги буде проблема доступності укриттів та заходи щодо боротьби з корупцією в судовій системі.

Через проблему з бомбосховищами Олексій Данілов допустив кадрові перестановки за підсумками засідання. "За результатами доповідей будуть ухвалені відповідні рішення. Я не виключаю, що можуть бути ухвалені і кадрові рішення з урахуванням чутливості питань, які розглядаються станом на сьогодні", заявив секретар РНБО.