Кірбі звернувся до Лаврова: "Якщо вас турбує український військовий потенціал - виведіть війська"

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі вкотре закликав Росію вивести свої війська з України.

Так він відповів на заяви глави Міністерства закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Той сказав, що Захід намагається посилити напругу, передати Україні винищувачі F-16, повідомляє Укрінформ.

"Перше, що я хотів би сказати міністру Лаврову: якщо вас турбує український військовий потенціал, то ви повинні вивести свої війська та залишити Україну", наголосив представник адміністрації президента США.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, зараз готується програма підготовки українських пілотів на F-16, але вона ще не стартувала.

Кірбі наголосив, що йдеться про допомогу Україні в самозахисті від російської агресії.

"Це не Сполучені Штати розкидаються безрозсудною ядерною риторикою це такі люди, як міністр закордонних справ Лавров та президент Путін, а також його представник Пєсков", сказав Кірбі.

США були надзвичайно послідовними, щоб не допустити ескалації війни і тим більше її переростання в ядерне протистояння, додав представник США.

Раніше Лавров поскаржився, що Захід продовжує підтримувати Україну у війні проти РФ. За його словами, майбутня передача українській армії винищувачів F-16 нібито стане черговою ескалацією

В умовах російської агресії Україні потрібна щонайменше ескадрилья винищувачів F-16. Кількісно це до 18 бойових суден, повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

За його словами, в умовах мирного часу Україні потрібно понад 150 таких літаків, щоб захистити свою територію.

.