Клієнтам ПриватБанку та monobank назвали причину введення лімітів на перекази з картки на картку

Клієнтам ПриватБанку та monobank назвали причину введення лімітів на перекази з картки на картку

НБУ запроваджує обмеження на перекази коштів між картками фізичних осіб

Національний банк України планує встановити обмеження на переказ коштів між картками фізичних осіб, щоб боротися з ухиленням від сплати податків та відмиванням грошей. Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний на своїй сторінці у Фейсбуці.

За новими правилами планується обмежити вихідні P2P-перекази (перекази між фізособами) сумою 100 тис. грн та 30 операціями на місяць на один рахунок. Отримання коштів на картки не буде обмежено.

Таке обмеження спрямоване на припинення використання банківських рахунків для нелегального бізнесу та "переведення в готівку". Глава НБУ зазначив, що багато осіб та рахунків є учасниками таких схем.

Банківський регулятор занепокоїло зростання обсягів карткових P2P-переказів. Один з банків виявив понад 12 тисяч клієнтів, які використовували свої рахунки для переказів мільярдів гривень.

Але головний банкір країни заверив, що звичайні громадяни практично не відчують нових обмежень - 98,44% клієнтів не досягнуть ліміту 30 операцій, а обмеження суми не стосуватиметься 95% користувачів.

Андрій Пишний наголосив, що рішення знаходиться на стадії опрацювання, і НБУ очікує отримати відгуки для вдосконалення деталей. Впровадження змін займе близько місяця.

Таким чином, фінансовий регулятор береся за проблему тіньових фінансових операцій, стараючись мінімізувати вплив нових правил на добросовісних громадян.

Андрій Пишний також відповів на запитання щодо загрози для волонтерів через нові ліміти на карткові перекази.

Читайте також: