КНДР призупинила постачання боєприпасів до Росії – ЗМІ

КНДР може припинити постачання артилерійських снарядів до Росії

За даними супутникового моніторингу, КНДР, ймовірно, припинила постачання артилерійських снарядів до Росії, повідомляє південнокорейське видання NK Pro. Останні три тижні російські судна не виконують регулярні рейси між Північною Кореєю і Росією, перевозячи контейнери з боєприпасами.

Особливо це стосується чотирьох контейнеровозів - "Майя 1", "Ангара", "Марія" і Lady R, які здійснили щонайменше 32 рейси з порту Раджин до російських портів Приморського краю. Звідти контейнери далі везли залізницею в Краснодарський край, наближаючись до кордонів України.

Востаннє "Майя-1" прибула до порту Раджин 12 лютого, після чого не було зафіксовано нових рейсів в цей північнокорейський порт. Крім того, нові контейнери залізницею з внутрішніх районів КНДР також припинили надходити до цього порту. Вже вивантажені з російських кораблів контейнери залишаються в порту, не вивозяться глибше в країну. Ймовірно, ці контейнери зараз порожні та не потрібні для нових поставок.

Поки невідомо, чому саме припинилися перевезення між портом Раджин та Росією. Автори статті вважають, що це може бути пов'язано з проблемами виробництва нових боєприпасів в Північній Кореї або логістичними труднощами.