Коли Україна буде готова до вступу в ЄС та НАТО: Стефанішина пояснила

Україна буде готова до членства в Європейському союзі за два роки.

До членства у НАТО буде готова раніше, сказала віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю "Голосу Америки".

Президент Європейської ради Шарль Мішель раніше сказав про необхідність приготувати ЄС до розширення до 2030 року. Стефанішина зазначила, що це не означає, що Україні потрібно буде чекати п'ять років.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Вона впевнена, що Україна зможе провести ефективні переговори, виконати всі зобов'язання, пов'язані з імплементацією європейських стандартів та створити умови для відновлення української економіки.

"Я думаю, що у НАТО ми зможемо вступити швидше, тому що ми очікуємо перемоги, завершення війни, і одна з найсильніших, найпотужніших і найвідоміших армій світу точно буде найбільшим гарантом безпеки Європи та всього європейського простору", вказала Стефанішина.

Зовнішньополітичний орган Євросоюзу Європейська служба зовнішніх справ розробила проект плану надання Україні "безпекових зобов'язань", які передбачають постійну військову підтримку й співпрацю.

Пропозиції зовнішньополітичного відомства ЄС щодо "гарантій безпеки" для України, які наразі мають статус рекомендацій, охоплюють варіанти від "сталого" постачання зброї, продовження військових навчань, обміну розвідданими і допомоги в налагодженні зв'язків між українськими і європейськими оборонними компаніями.