Командувач ВМС сказав про потребу в F-16

Американські винищувачі F-16 потрібні Україні не лише для успішного проведення операцій на суходолі.

Літаки потрібні і для операцій на морі. Про це сказав командувач Військово-морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа в інтерв'ю АрміяInform.

"Війна триває. І на цей час противник має перевагу у повітрі в частині Чорного моря. Тому ті ж західні багатофункціональні винищувачі F-16 нам потрібні не лише для успішного проведення операцій на суходолі, а й на морі", ‒ сказав віцеадмірал.

З моменту повномасштабної російської агресії потенціал України виріс, заявив командувач ВМС.

Це передусім пов'язано з надходженням нових зразків ракетного озброєння, іншої допомоги від наших західних партнерів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Якщо порівнювати потенціал на початку широкомасштабної агресії між нами і російським флотом, то він був на користь росіян. Але наша країна не стояла на місці та розбудовувала наш флот", ‒ сказав Неїжпапа.

"Яскравим прикладом тому, зокрема, є втілення ракетних програм, які були затверджені верховним головнокомандувачем Збройних сил України. Завдяки їх реалізації створили український ракетний комплекс Нептун", ‒ заявив віцеадмірал.

F-16 багатофункціональний легкий винищувач, розроблений американською компанією для Повітряних сил США.

Данія і Нідерланди очолять європейську коаліцію з проведення тренувань для українських пілотів на F-16, сказав міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін. Данія розпочала навчання українських льотчиків на F-16.