Конгресмени США назвали очікування від саміту НАТО

Конгресмени США обговорюють НАТО саміт
Конгресмени США обговорюють НАТО саміт

Під час саміту НАТО в Вашингтоні депутат Джейк Окінклосс висловив своє сподівання, що Україна отримає дозвіл на завдання ударів по російській території. Конгресмен бажає, щоб українцям було дозволено уражати не тільки військові об'єкти Росії, але й їхню енергетичну інфраструктуру. За його словами, таке рішення підтримує більшість членів Конгресу. Окінклосс вважає, що це необхідно для зупинки російської воєнної машини.

Однак він не підтримує безумовне прийняття України до НАТО. Він вважає, що безпеку та економічне майбутнє України потрібно покласти на Європейський Союз. ЄС, крім фінансування власної оборони, має інвестувати в свою політичну волю, щоб забезпечити безпеку України, коли вона приєднається до ЄС.

Другий конгресмен Майкл Маккол висловив сподівання, що країни НАТО будуть єднішими після саміту. Він також підтримує надання Україні дозволу на ведення війни з Росією. Маккол наголосив, що Україна досвідчена і може досягти перемоги. Він відхилив думку, що треба вибирати між безпекою на півдні та захистом Східної Європи, заявивши, що виходячи з Альянсу, США зітре межу між собою та союзниками і створить потенційну загрозу.

Обидва конгресмени зазначили, що лише кілька країн НАТО витрачають 2% ВВП на оборону, тоді як до Альянсу приєдналися такі потужні держави, як Фінляндія і Швеція. Вони підтвердили, що НАТО залишається сильним альянсом навіть при спробі Росії його послабити.

Джерело: Голос Америки

Читайте також