Користувачів соцмереж обурив екснардеп Новинський: співчуває росіянам, критикує українців

Політик Вадим Новинський звинувачує українців у черствості до росіян

Мережа переповнена критикою політика, який ллє крокодилячі сльози за росіянами, загиблими у теракті, але не співчуває українцям, яких 10 років знищує Росія. Підсанкційний олігарх та екснардеп Вадим Новинський висловився, що співчуває рідним загиблим у РФ та звинуватив українців у черствості до росіян. Про це він написав у Facebook.

«Попри власне горе і страждання, в Україні є багато людей, які вміють співчувати людським трагедіям, бо щодня переживають власну трагедію. А дегуманізовані та дегуманізовані громадяни, втративші людський облик, дозволили собі радіти людським трагедіям (попри те, що увесь цивілізований світ співчуває сім'ям загиблих), у явній меншості. Вони говорять про демонічне обурення, жорстокість та розпач, породжені війною та атмосферою ненависті. Вони не мають справжньої віри в Бога, який тільки робить людину людиною», – йдеться у дописі.

Зазначимо, що за останній період на сторінці ексдепутата немає жодної публікації, присвяченої російським терористичним обстрілам України. Жодного співчуття загиблим у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі.

Українці обурені постом Новинського та висловлюються про це в коментарях.

Нагадаємо, що ввечері 22 березня у концертному залі «Крокус Сіті Хол» під Москвою почалася стрілянина. Люди у військовій формі відкрили вогонь із автоматичної зброї. На кадрах із місця подій видно, що нападників щонайменше п'ятеро. Згодом концертний зал загорівся, над ним виднілися клуби чорного диму. Очевидці також повідомляли, що пролунав вибух. 

Як повідомлялося, ФСБ Росії затримала 11 осіб, зокрема чотирьох терористів, які нібито безпосередньо брали участь в організації теракту у «Крокус Сіті Холі». Перед цим російські ЗМІ повідомляли, що у вчиненні теракту підозрюються шестеро таджиків. Міністерство закордонних справ Таджикистану вже відреагувало на звинувачення.

До слова, ФСБ заявила, що підозрювані у скоєнні теракту в «Крокус Сіті Холі» нібито хотіли втекти в Україну. Українська розвідка цю інформацію заперечує. 

Також «Крокус Сіті Хол» охороняли понад 30 людей, однак усі вони працювали без зброї. Про це в коментарі російським пропагандистам розповів Араз Агаларов – власник музичного центру, у якому 22 березня сталася стрілянина.

Читайте також:

  • Підсанкційний олігарх Новинський захоплює контроль в «Харківобленерго». Заява компанії
  • «Правда» про Українську церкву. Якою вона є за гроші Новинського?