Країна ЄС встановила рекорд із працевлаштування

У Німеччині працевлаштовано рекордну кількість людей

У 2023 році в Німеччині була працевлаштована рекордна кількість людей - близько 45,9 мільйона, повідомило Федеральне статистичне відомство країни.

Це стало рекордом з часів об'єднання Німеччини у 1990 році. Причиною зростання зайнятості стала імміграція іноземних працівників та збільшення трудової активності німців.

У 2023 році кількість працівників значно зросла в сферах державних послуг, освіти і медицини, а також у торгівлі, транспорті та готельно-ресторанному бізнесі.

Прогнози на майбутнє

Німецький інститут економічних досліджень прогнозує, що кількість працівників в Німеччині може зрости до 46 мільйонів у 2025 році. Потім передбачається спад через старіння нації.

Центри зайнятості Німеччини планують пришвидшити процес інтеграції українців на німецький ринок праці за допомогою ініціативи під назвою JobTurbo. Тепер роботодавці отримають пріоритет у навчанні українських працівників мові.

Експеримент зі скороченим робочим тижнем

У Німеччині запускають експеримент зі скороченим робочим тижнем у 45 підприємствах та організаціях. Протягом шести місяців вони перейдуть на чотириденний робочий тиждень для вивчення нових методик та обміну досвідом.

Компанії будуть працювати за моделлю 100-відсоткової продуктивності в 80% часу при повній оплаті праці. Учасників експерименту готуватимуть на спеціальних семінарах.