Краще продати: які відходи викидати у смітник є злочином

Проблема утилізації відходів є однією з найважливіших у світі. Від цього залежить стан екології, а, отже, чистота повітря, яким дихаємо, користь їжі та води, яку вживаємо, кількість копалин, як вже просто вичавлюємо із землі заради нашого комфортного життя. Кожна країна розв'язує проблеми утилізації сміття по-різному це спалювання, перероблювання, впровадження різних інноваційних технологій. Але головне, з чого починається боротьба із забрудненням планети, свідоме ставлення громадян.

Сміття обов'язково варто сортувати. Деякі речі викидати просто в бак є злочином стосовно природи. Йдеться про лампочки, батарейки, термометри тощо. Одна пальчикова батарейка, потрапляючи на смітник, забруднює близько 20 кв м землі або 400 л води. А якщо вони ще й горять, що часто трапляється на смітниках, то їх шкода для здоров'я людини збільшується в десятки разів. Такі речі неодмінно варто лишати у спеціальних контейнерах, а не у загальних баках. До небезпечних відходів також відносять старі автомобільні акумулятори. Викинути їх нікуди, однак можна продати за непогані гроші. Пункти, де є прийом акумуляторів Київ, має компанія Макулатура.Kiev.ua.

Згодом прилад віддадуть на перероблювання. У процесі утилізації на заводі руйнують корпус батарей, зливають електроліт, сортують мідні та сталеві відходи, а також пластикові гранули. Вартість такого перероблювання в рази дешевша за процес первинного виробництва металів, для виготовлення яких потрібні нові корисні копалини. Тому так не лише заробите собі грошей, врятуєте екологію, а й допоможете державі зекономити на видобуванні чи імпорту сировини.

Як здавати акумулятор та скільки можна заробити?

Готувати старий акумулятор до здачі на перероблювання ніяк не потрібно. Часто люди намагаються його розібрати та дістати лише пластини зі свинцем. Вважають, що так зароблять більше. Це помилка. Значно вигідніше здавати цілий акумулятор. Окрім кількох кілограмів свинцю, вилучити з нього інші цінні елементи без спеціальних інструментів неможливо, а рештки розібраного пристрою ніхто не прийме.

Ціна акумулятора залежатиме від його виду, ємності батареї та характеристик електроліту. Найвигідніші ціни в компанії Макулатура.Kiev.ua. Найменше вони заплатять за акумулятор, який має 55 Ah, важить 12 кг. Вартує такий трохи більш як 200 грн. Найдорожчий у 225 Ah та вагою в 54 кг вартуватиме майже 1000 грн.

Крім старих акумуляторів, цій компанії можна також здати макулатуру Київ, брухт, пластик, поліетилен тощо. Усе це піде на перероблення та утилізацію. Якщо вторсировини назбирали так багато, що самостійно не донести, Макулатура.Kiev.ua пришле вантажників та спецтранспорт, пропонують навіть демонтаж, якщо хочете позбутися якихось металевих конструкцій. Детальніше про послуги та ціни дізнавайтеся за номером 096-477-20-80.