Криза в головах: Арестович сказав, що реально відбувається на Покровському напрямі

Арестович розповідає про ситуацію на Покровському напрямку
Арестович розповідає про ситуацію на Покровському напрямку

Колишній радник Офісу президента Алексей Арестович проаналізував ситуацію на Покровському напрямку під час ефіру з Юрієм Романенко 30 серпня 2024 року. Він виділив три аспекти свого аналізу: що говорять, що насправді відбувається і які дії необхідно вживати.

За словами Арестовича, наразі відбувається "криза в головах", де сприйняття ситуації гірше, ніж її реальний стан на фронті. "Публіка важко і гостро переживає те, що відбувається на Покровському напрямку", - підкреслив він.

Стосовно реальної ситуації, Арестович зауважив, що російська група "Центр" з чисельністю близько мільйона осіб сконцентрувала значні ресурси на цьому напрямку після Авдіївської операції. "У них практично десятикратна перевага над нашими військами в цій області, як за силами, так і за засобами, озброєнням і військовою технікою", - пояснив експерт.

Проте, незважаючи на значну перевагу, російські сили за 11 місяців просунулися лише на 30-35 км. "Важко назвати це страшною кризою", - зауважив Арестович. Він додав: "Якби наші війська не втрачали позиції, що є причиною, про яку треба говорити, то кризи взагалі не було б, але була б важка оборонна операція".

Арестович підкреслив важливість адекватної оцінки ситуації: "Криза з'явилася в головах. Вона попереджає на крок те, що відбувається на матеріальному рівні".

Читайте також