Кулеба пояснив, як рішення ЄС про відкриття переговорів вплинуло на економіку України

Країни Азії зацікавлені в інвестиціях в Україну через членство в ЄС

Країни Азії все більше звертаються до України, щоб дізнатися більше про можливості, які відкриваються завдяки членству в Європейському Союзі. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час інтерв'ю телеканалу "Єдині новини".

«Пройшов тиждень із моменту ухвалення цього рішення, і ми бачимо в МЗС зростання кількості звернень до нас від країн Азії, які хочуть дізнатися більше про можливості, які членство України в ЄС створює для їхніх інвесторів в Україну», - сказав він.

Кулеба підкреслив, що тепер інвестори точно знають, що Україна стане частиною спільного ринку і що в країні діятимуть такі ж правила, які і в Європі, щодо судів, верховенства права і боротьби з корупцією. Тому вони зацікавлені в інвестиціях в Україну.

«Ми буквально за тиждень ці сигнали побачили, почули і вже маємо практичні позитивні наслідки для майбутнього української економіки від суто політичного рішення про відкриття переговорів», - підсумував Кулеба.

Міністр також вважає, що переговори будуть складними щодо економічних інтересів. Він вірить, що проблем із безпековим, політичним і правовими блоками не виникне.

Нагадаємо, 14 грудня Європейська рада вирішила розпочати переговори з Україною про вступ до ЄС.

На наступному засіданні Європейської ради може статися неприємний сюрприз для України через прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Про це заявив експерт з питань розширення П'єр Мірель.