Лавров розродився новими погрозами на тлі передачі Україні F-16

Росія вважатиме факт передачі Україні винищувачів F-16 загрозою в ядерній сфері з боку Заходу.

Під час бойових дій окупанти нібито не розбиратимуться, чи обладнаний кожен конкретний літак зазначеного типу під доставлення ядерних озброєнь, заявив міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров одному з російських видань.

"США та їхні НАТОвські сателіти створюють ризики прямого збройного зіткнення з Росією, і це загрожує катастрофічними наслідками. Лише один приклад вкрай небезпечного розвитку подій плани США щодо передачі київському режиму винищувачів F-16. Сам факт появи подібних систем у ЗСУ розглядатиметься нами як загроза з боку Заходу в ядерній сфері", наголосив міністр країни-терористки.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Росія проінформувала ядерні держави, зокрема США, Велику Британію та Францію, що Кремль не може ігнорувати здатність цих літаків нести ядерну зброю, додав Лавров. Водночас, відповідаючи на питання щодо можливості застосування ядерної зброї у війні проти України, він нагадав, що РФ неодноразово висловлювалася на цю тему:

"Якби на Заході не вживали дій, які знову і знову змушують нас вказувати на ризики стратегічного характеру, що породжуються агресивною антиросійською політикою. Умови застосування Росією ядерної зброї чітко визначені у нашій військовій доктрині. Вони добре відомі, і я в черговий раз їх не повторюватиму".

Раніше повідомляли, що перші винищувачі F-16 надійдуть Україні не раніше 2024 року.

Виробник винищувачів F-16 Lockheed Martin готовий допомогти українським пілотам у навчанні та обслуговуванні. Але країни НАТО повинні відправити ці літаки Україні, сказав головний операційний директор Lockheed Martin Френк Сент-Джон.